میانگین ناخالص پرداختی کارکنان قوه مجریه در سال ۱۴۰۲
- kargozin.com
- دانلود فایل های کاربردی, مطالب اختصاصی
️ میانگین ناخالص پرداختی کارکنان قوه مجریه در سال ۱۴۰۲
صیاح الدین شهدی
مجله کارگزینی – سازمان اداری و استخدامی کشور میانگین ناخالص پرداختی (قبل از کسر بیمه و مالیات) سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دستگاههای مختلف اجرایی (وزارتخانهها و زیرمجموعههای آن) را منتشر نمود.
به گزارش مجله کارگزینی و بر اساس تحلیل اطلاعات مندرج در این جدول، بیشترین میانگین ناخالص پرداختی مربوط به وزارت نفت (با میانگین ۴۰ میلیون تومان) است و آموزش و پرورش با میانگین ناخالص پرداختی کمتر از ۱۶ میلیون تومان در قعر این جدول قرار گرفته است. نکته جالب این گزارش آن است که میانگین ارقام حکم کارگزینی کارکنان این دو وزارتخانه (نفت و آموزش و پرورش) اختلاف معناداری با هم ندارد (۲۰۰ هزار تومان).
وزاتخانههای راه و شهرسازی و وزارت کشور با ۴۰ درصد رشد مجموع ناخالص پرداختی به نسبت سال ۱۴۰۱، از این حیث در صدر جدول قرار دارند.
در بخشی از این گزارش، نسبت پرداختهای خارج از حکم کارگزینی به پرداختهای حکم کارگزینی در هر وزارتخانه با هم مقایسه شده است.
وزارت نفت با پرداخت بیش از سی میلیون تومان و وزارت آموزش و پرورش با پرداختی دو میلیون تومان بیشترین و کمترین میانگین پرداختی خارج از حکم کارگزینی را به پرسنل خود داشتهاند.
میانگین پرداختهای خارج از حکم کارگزینی به پرداختهای حکم کارگزینی در این دو وزارتخانه به ترتیب ۲۲۷ و ۱۵ درصد است. (وزارت نفت بیش از دو برابر رقم حکم کارگزینی به پرسنل خود پرداختی دارد و در آموزش و پرورش این رقم کمتر از یک ششم است)وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از آموزش و پرورش، با میانگین پرداخت خارج از حکم کارگزینی به میزان سه میلیون تومان، دارای کمترین پرداختی از این لحاظ است. (پرداختی خارج از حکم کارگزینی پرسنل این وزارتخانه حدود یک سوم ارقام حکم کارگزینی است و اکثر این پرداختی مربوط به اضافهکار اجباری و سایر پرداختهای عملکردی است)
در ادامه میانگین ناخالص پرداختی سال ۱۴۰۲ کارکنان و اعضای هیات علمی وزارتخانههای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش در ستاد و استانها را بر اساس جدول فوق با هم مقایسه میکنیم
اعضای هیات علمی؛ وزارت بهداشت – وزارت علوم؛ بر اساس دادههای منتشره سازمان اداری و استخدامی، در سال ۱۴۰۲، متوسط ناخالص دریافتی اعضای هیات علمی وزارت علوم، پنج میلیون تومان کمتر از اعضای هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است و این در حالی است که فاصله میانگین ناخالص دریافتی سایر گروههای حقوق بگیر این دو وزارتخانه تنها دو میلیون تومان است.
در واقع دریافتی سایر کارکنان وزارت علوم دو میلیون بیشتر از کارکنان متناظر در وزارت بهداشت بوده است و به عبارتی فاصله بین دریافتی اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی در این وزارت علوم کمتر بوده است
اعضای هیات علمی وزارت بهداشت و سایر کارکنان این وزارتخانه؛ اعضای هیات علمی وزارت بهداشت با متوسط ناخالص دریافتی ماهیانه بیش از ۴۴ میلیون تومان، با سایر گروههای حقوق بگیر این وزارتخانه (با متوسط دریافتی ۱۷ میلیون تومان) فاصله معناداری دارند.
آموزش و پرورش؛ در حالی متوسط ناخالص دریافتی ادارات کل استانی آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۵ میلیون تومان بوده است که این رقم در ستاد این وزارتخانه نزدیک به ۲۱ میلیون تومان گزارش شده است. دریافتی کارکنان سایر دستگاههای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش، کمتر به ۱۸ میلیون تومان بوده است.
فاصله زیاد دریافتی بین ستاد و استان و همچنین اعضای هیات علمی و سایر کارکنان یک وزارتخانه از دیرباز مورد اعتراض کارکنان شاغل در واحدهای استانی و اعضای غیر هیات علمی بوده است.
گزارش ارائه شده بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه ثبت حقوق و مزایا که بصورت خوداظهاری توسط دستگاهها بارگذاری میشود، تهیه و استخراج شده است. /مجله کارگزینی
اینستاگرام مجله کارگزینی
https://www.instagram.com/sayah.shahdi/?hl=fa
تلگرام مجله کارگزینی
بله مجله کارگزینی
https://ble.ir/join/7Av5Cf8ewk