پرداخت ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت بدون درج در احکام کارگزینی به چه شکل خواهد بود؟
- kargozin.com
- اخبار اداری و استخدامی, مطالب اختصاصی
پرداخت ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت بدون درج در احکام کارگزینی به چه شکل خواهد بود؟
مجله کارگزینی– مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی موارد اصراری بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت را به مصلحت دانست.
به گزارش مجله کارگزینی به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع ،جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و باحضور رئیس قوه قضائیه، مدیر قوه مجریه و اکثریت اعضا، وزرای دادگستری، امور اقتصاد و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات، روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، همچنین روسای کمیسیونهای ذی ربط مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه داد و بررسی موارد اصراری بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت فوق العاده خاص به کادر بهداشت و درمان را در دستورکار قرار داد و به پیشنهاد کمیسیون اقتصادی در خصوص ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت رای موافق داد.
در این یادداشت ، توضیح خواهیم داد که پرداخت فوق العاده خاص کادر سلامت یا همان ترمیم حقوق به زعم مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون درج در احکام کارگزینی اصولا به چه صورت خواهد بود ؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ شیوه پرداخت چگونه خواهد بود و دورنمای این آیتم در سال های به چه نحو خواهد بود ؟
۱. پرداخت فوق العاده خاص بدون درج در احکام کارگزینی به چه شکل خواهد بود؟
ترمیم حقوق کارکنان نظام سلامت بدون درج در حکم کارگزینی به این معناست که پرداختی مذکور، خارج از حکم کارگزینی و صرفاً در فیش حقوقی کارمندان مشمول ثبت خواهد شد و در واقع این پرداخت ها مشمول کسر حق بیمه (کسور بازنشستگی) نبوده و تاثیری در حقوق بازنشستگی کارکنان وزارت بهداشت نخواهد داشت.
البته ذکر این نکته ضروری است که اگر چه این پرداختی در حکم کارگزینی درج نمی شود اما به احتمال فراوان، حکم کارگزینی هر فرد مبنای محاسبه آن خواهد بود.
روش دیگر پرداخت این ارقام میتواند با توجه به عنوان شغلی یا سطح سازمانی مشمولان انجام شود.
در هر صورت باید منتظر ماند و دید تصمیم متوالیان امر در این خصوص به چه صورت می باشد.
ناگفته نماند این پرداختی ها بر اساس مفاد قانون بودجه سال جاری مشمول کسر مالیات خواهد بود
۲. پرداخت به این چه شکل چه مزایا و معایبی خواهد داشت؟
پرداخت این مبالغ از سرجمع اعتبارات هزینه ای و اختصاصی باعث می شود بخشی از اعتبارات مربوط که قبلاً صرف امور و هزینه های جاری سازمان می گردید، به اعتبارات پرسنلی سوق داده شود و این موضوع باعث می شود مجموع پرداختی پرسنل بیشتر از قبل گردد.
قطعا فوق العاده خاص با ضریب مشخص و در ردیف جداگانه حکم کارگزینی به نسبت پرداخت ترمیم حقوق (خارج از حکم کارگزینی) دارای مزایای بیشتری می بود اما در صورتی که مبنای پرداخت ایم ارقام همان حکم کارگزینی باشد باعث می شود که کارکنان دارای سابقه بیشتر، از دریافتی بالاتری بهره مند گردند..
۳. دورنمای فوق العاده خاص کادر سلامت در سال های آینده چگونه خواهد بود و وظایف وزارت بهداشت و فعالین صنفی در این خصوص چیست؟
قطعا مصوبه فعلی دستاورد بزرگی است و بایستی مذاکرات بعدی جامعه صنفی و و مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر این اساس باید باشد که اعتبارات مذکور ضمن درج در در حکم کارگزینی پرسنل، مشمول کسور بازنشستگی نیز گردد تا زمینه ماندگاری جامعه مذکور در این مشاغل را مهیا نماید.
نویسنده: محمد حسین پور
پاسخ به برخی ابهامات مصوبه ترمیم حقوق کارکنان وزارت بهداشت
آیا این پرداختی همانند کارانه و تعرفه گذاری بصورت سلیقهای انجام خواهد شد؟
با وجود عدم انتشار مصوبه جدید (که پیشنهاد کمیسیون اقتصادی بوده است)، به نظر میرسد سازوکار مشخصی برای پرداخت این موضوع دیده شود تا از اعمال سلیقه مدیران دانشگاههای علوم پزشکی جلوگیری شود
آیا عدم درج این پرداختی در حکم کارگزینی باعث نمیشود در سنوات آتی به علت عدم تامین اعتبار پرداخت آن متوقف گردد؟
معمولا ردیف جداگانهای بابت این موضوعات در بودجه سنواتی دیده میشود و پرداخت آن مشمول افزایش سالیانه خواهد بود
با وجود پرداخت این ارقام در فیش حقوقی آیا مشمول کسر مقرری ماه اول خواهد بود؟
خیر، کسر مقرری ماه اول مختص ردیفهای مشمول کسور بازنشستگی است.
آیا این پرداختی بر سایر اقلام حکم کارگزینی اثرگذار است؟
خیر این پرداختی خارج از حکم کارگزینی است و بر سایر اقلام (ویژه، اضافهکار، جذب، ماموریت و … ) اثرگذار نیست.
آیا این پرداختی بصورت امتیاز است و مشمول افزایش سالیانه خواهد بود؟
به این سوال نمیتوان بصورت قطعی پاسخ داد، قبلا پرداختیهای ماده ۲۱۷ سازمان امور مالیاتی صرفاً در فیش حقوقی انجام میشد ولی در حال حاضر ارقام آن بصورت امتیازی و در حکم کارگزینی درج میشود پس باید به دورنمای این موضوع امیدوار بود.
چه کسانی مشمول این پرداختی هستند و آیا این مبالغ به صورت ثابت پرداخت میشود؟
باید منتظر ماند و دید که تصمیمگیرندگان در این خصوص به چه نتیجهای خواهند رسید./ مجله کارگزینی