تجربیات موفق نیروهای مسلح در حوزه منابع انسانی قابل الگوبرداری در نظام اداری کشور است

تجربیات موفق نیروهای مسلح در حوزه منابع انسانی قابل الگوبرداری در نظام اداری کشور است
مجله کارگزینی – معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ضمن تبریک روز ملی منابع انسانی، گفت: در ادبیات مرتبط با نظام جبران خدمت، پرداخت مبتنی بر عملکرد، یک مقوله مهم است و اگر بتوانیم مولفههای انگیزشی را مبتنی بر عملکرد پرداخت کنیم، برای کارمندان انگیزه ایجاد میکنیم.
به گزارش مجله کارگزینی به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اداری و استخدامی کشور، دکتر علاءالدین رفیعزاده؛ معاون رئیسجمهور و رئیس این سازمان، ۲۵ فروردینماه در «همایش سرمایه انسانی پیشران تولید دفاعی» بر لزوم بازنگری و استانداردسازی زیرسیستمهای منابع انسانی شامل جذب، نگهداشت، آموزش، ارزیابی و ارتقا تأکید کرد.
دکتر رفیعزاده، شایستهسالاری، آموزشهای مهارتی و ارزیابی دقیق عملکرد را از الزامات تحول در نظام اداری کشور دانست و عنوان کرد: سرمایه انسانی مهمترین دارایی هر کشور و محور تحول و بهرهوری در نظام اداری است.
وی افزود: در صورتی که جذب، نگهداشت، آموزش و ارتقای نیروی انسانی به شیوهای هدفمند و اثربخش انجام شود، میتوان شاهد تحولات مثبت و پایداری در عملکرد دستگاهها و سازمانها بود.
وی با اشاره به چهار زیرسیستم اصلی منابع انسانی، در حوزه جذب و بهکارگیری، به عنوان نخستین زیرسیستم، بر رعایت عدالت استخدامی و حرکت به سوی شایستهگزینی تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود که تا چه میزان در مسیر اجرای عدالت و شایستهسالاری موفق عمل کردهایم.
دکتر رفیعزاده دومین زیرسیستم را نگهداشت و جبران خدمات دانست و ادامه داد: ایجاد سازوکار پرداخت بر مبنای عملکرد و تقویت انگیزههای حرفهای از مهمترین گامها در این حوزه به شمار میآید.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به ضرورت بازنگری در نظام آموزش کارکنان، تاکید کرد: آموزشها باید به سمت مهارتمحوری و کاربردی بودن حرکت کنند تا اثرگذاری لازم را در ارتقای بهرهوری سازمانی داشته باشند.
وی همچنین با انتقاد از شیوه کنونی اجرای ارزیابی عملکرد در اکثر دستگاههای اجرایی، خاطرنشان کرد: میانگین نمره ارزیابی عملکرد در دستگاههای دولتی معمولاً کمتر از ۸۰ یا ۹۰ نیست، در حالی که این امر لزوماً بازتابدهنده واقعیت عملکرد نیست و نیازمند اصلاح سازوکارهای ارزیابی هستیم.
وی در ادامه، نظام ارتقا و انتصابات را از ارکان مهم منابع انسانی برشمرد و تأکید کرد: مادامی که انتصابات بر پایه شایستگی و مسیر شغلی مشخص انجام نشود، نمیتوان انتظار بهبود عملکرد نیروی انسانی را داشت.
دکتر رفیعزاده در پایان با اشاره به تجربیات موفق نیروهای مسلح در برخی حوزههای منابع انسانی خود، فرهنگ و فرایند موجود در این حوزه را قابل الگوبرداری دانست و بر بهرهگیری از این تجارب و تعمیم استانداردهای حرفهای به بخشهای نظام اداری کشور تاکید کرد.
این مراسم به مناسبت روز ملی منابع انسانی به همت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در سازمان صنایع هوایی برگزار شد که در پایان، سازمانهای برتر این وزاتخانه که عملکرد قابل قبولی در حوزه مدیریت منابع انسانی داشتند، با حضور وزیر دفاع و معاون رئیسجمهور مورد تقدیر قرار گرفتند.
https://www.instagram.com/sayah.shahdi/?hl=fa
https://ble.ir/join/7Av5Cf8ewk