نقدی بر شیوه انتخاب و انتصاب مدیران سیاسی در دولت چهاردهم
- kargozin.com
- اخبار اداری و استخدامی, مطالب اختصاصی
نقدی بر شیوه انتخاب و انتصاب مدیران سیاسی در دولت چهاردهم
مجله کارگزینی – دکتر سجاد کریمی پاشاکی در صفحه شخصی خود با اشاره به اخبار غیر رسمی منتشره در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران سیاسی دولت چهاردهم، روش در پیش گرفته شورای راهبری انتقال دولت چهاردهم را در تضاد با برخی اصول قانون اساسی و مفادی از قانون مدیریت خدمات کشوری می داند.
به گزارش مجله کارگزینی، متن زیر بخشی از یادداشت ایشان در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران و مقامات دولت چهاردهم می باشد:
در آستانه شروع به کار دولت جدید هرچند از سوی افراد غیررسمی سخنانی غیر رسمی در خصوص ملاک انتصابات در دولت چهاردهم به گوش میرسد اما در مقام مقابله این سخنان اصولی از قانون اساسی و قانون مدیریت خدمات کشوری بازخوانی و متذکر میشود
یکی از بزرگترین معضلات نظام اداری ایران غیر ساختارمند بودن موضوع صلاحیت در انتصابات که عمدتاً تشخیص و سلیقه صرف محوری است می باشد
اعطای امتیازات بر خلاف قوانین به جنس، سن، طیف سیاسی و … در سیاق هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیز محکوم به ابطال بوده است با این اوصاف شایسته سالاری با ابزار رقابت عادلانه دو عنصر مفقود در اعمال صلاحیت یاد شده میباشد که یکی از توجيهات عدم تمسک به آن تولید مدیران همسو با دولت هاست
قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام اداری و قانون مدیریت خدمات کشوری و نیز آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری همگی در مبانیت و مخالفت با ایجاد چنین شیوه هایی تاسیس یافتهاند.
برخی اصول قانون اساسی و مفاد قانون مدیریت خدمات کشوری در ارتباط با لزوم رعایت شایسته سالاری در انتخاب و انتصاب افراد
دکتر کریمی که از حقوقدان برجسته و شناخته شده کشور است در ادامه یاداشت خود به اصول مهم قانون اساسی و قانون مدیریت خدمات کشوری در ارتباط با شایسته سالاری در انتصابات پرداخته است.
قانون اساسی
بند ۹ اصل سوم قانون اساسی؛ دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد
بند ۹- رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای ،همه در تمام زمینه های مادی و معنوی
اصل نوزدهم قانون اساسی: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
اصل بیستم قانون اساسی: همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
قانون مدیریت خدمات کشوری
ماده ۵۴ قانون مدیریت خدمات کشوری: به منظور استقرار نظام شایستگی و ایجاد ثبات در خدمت مدیران دستگاههای اجرائی موظفند اقدامات زیر را انجام دهند
الف. در انتخاب و انتصاب افراد به پستهای مدیریت حرفه ای شرایط تخصصی لازم را تعیین نموده تا افراد از مسیر ارتقاء شغلی به مراتب بالاتر ارتقاءیابند. در مواردی که از این طریق امکان انتخاب وجود نداشته باشد با برگزاری امتحانات تخصصی لازم، انتخاب صورت می پذیرد.
تبصره . دستگاههای اجرائی موظفند امکان ارتقاء مسیر شغلی را با توجه به امتیازات مربوطه در فضای رقابتی برای کلیه کارمندان فراهم نمایند.
ماده ۸۹ قانون مدیریت خدمات کشوری: کارمندان دستگاههای اجرائی در مورد استفاده از تسهیلات و امتیازات و انتصاب به مشاغل سازمانی در صورت داشتن شرایط لازم از حقوق یکسان برخوردار بوده و دستگاههای اجرائی مکلفند با رعایت موازین و مقررات مربوطه و عدالت استخدامی حقوق کارمندان خود را در موارد مذکور در این قانون مدنظر قرار دهند.
اینستاگرام مجله کارگزینی
https://www.instagram.com/sayah.shahdi/?hl=fa
تلگرام مجله کارگزینی
بله مجله کارگزینی
https://ble.ir/join/7Av5Cf8ewk
2 نظر
وقتی تصمیم گیری در این مورد به مدیران ناشایست سپرده شده معلومه که با شایسته سالاری مخالفت میکنن
البته موارد عنوان شده قانون مدیریت خدمات کشوری مربوط به مدیران حرفه ای می باشد .
این شرایط انتخاب مدیران برای سمتهای سیاسی نوشته شده که شرایط ترازی برای آن وجود ندارد. در خصوص اقلیت و زنان موافقم باید در شرایط برابر رقابت انجام شود.